Om optimaal gebruik te kunnen maken van de spamfiltering van SpamExperts, is het belangrijk om te weten hoe het versturen en ontvangen van e-mail in zijn werk gaat.

Huidige situatie

Een mailserver die een e-mail verstuurt, zal eerst bepalen op welke server de e-mail moet worden afgeleverd. Deze informatie is opgenomen in de nameservers van het domein, in de zogenoemde MX-records. In veel gevallen zal de e-mail worden afgeleverd op dezelfde server waar ook het domein zelf op draait.

Elke e-mail die wordt ontvangen wordt dus door deze server verwerkt en in de mailbox van de juiste gebruiker opgeslagen. Misschien draait er ook een eigen spamfilter op, dat een gedeelte van de ongewenste e-mail tegen moet houden.

“Ik gebruik SpamExperts momenteel voor al mijn domeinen. In één klap van al mijn spam problemen af.”
Marco van der Zwaag – Marcom Automatisering

 

Situatie bij gebruik van SpamExperts

Als u gebruik maakt van de spamfilter oplossing van SpamExperts, zal de e-mail niet meer direct op uw server worden afgeleverd, maar een tussenstop maken op de servers van SpamExperts. Hier wordt met de laatste technologieën de spam tegengehouden, en alleen de ‘echte’ e-mails worden doorgestuurd naar uw server, op dezelfde manier zoals anders ook zou gebeuren.

Dit betekent dat uw server slechts een klein percentage van alle e-mail hoeft te verwerken, en bovendien dat u zeker weet dat hier geen ongewenste e-mail meer tussen zit! U kunt uw eigen spamfilter dus uitzetten, en hierdoor zal de load van de server dalen – wat weer positief effect heeft op de performance en de server dus zijn tijd kan besteden aan waar hij voor bedoeld is: het serveren van webpagina’s.

Wat verandert er?

Om de e-mail te laten filteren door SpamExperts, is het van belang dat de MX-records in de nameserver naar de servers van SpamExperts verwijzen en niet meer naar uw eigen server. Daarna geeft u op de SpamExperts server aan op welke server de gefilterde e-mail afgeleverd moet worden.

Maatschappelijk betrokken

ook dit jaar sponsort Elifa.nl Imke de Bruijn tijdens haar Alpe d'HuZes, In december 2010 kreeg Imke te horen dat ze baarmoederkanker had. Dankzij de wetenschap en de behandelingen, heeft zij een nieuwe kans gekregen. Een nieuwe kans verdient iedereen! KANKER MOET OP DE HELLING!!! Daarom fietst zij de Alpe d'HuZes!

Elifa.nl sponsort het Streekmuseum De Acht Zaligheden, het museum geeft een levendig beeld van het boerenleven zoals zich dat afspeelde in de Kempen tussen 1850 en 1950.